marți, 3 aprilie 2012

"SCOALA ALTFEL" la Gradinita "Lizuca"

In cadrul saptamanii "Scoala Altfel", cadrele didactice din gradinita, alaturi de copii, parinti si parteneri ai comunitatii locale (Inspectoratul Scolar al judetului Bacau, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, teatrul George Bacovia, Vivariul, Fabrica de paine "Inan", Complexul muzeal "Iulian Antonescu" si Ansamblul Busuiocul Bacau), si/au propus spre derulare actiunile educative din cadrul proiectelor "Lizitot- Lizuca invata despre toate" si "Lizuca Comunitara"


Astfel, marti, 3 aprilie 2012 a avut loc vernisajul expozitiei concurs "EcoKidsLizuca- alege mascota eco a gradinitei", precum si jurizarea lucrarilor si alegerea macotei reprezentative pentru proiectul ecologic desfasurat in gradinita dar si pentru viitoarele proiecte si programe eco. La concurs au participat lucrari inedite sosite de la copiii din gradinitele din judet si din tara. Castigator a fost un robot urias, realizat de copiii grupei pregatitoare A, de la gradinita LIZUCA, realizat cu maiestrie din materiale refolosibile: folie de aluminiu, cutii, capace, cd-uri. Jurizarea s/a realizat de catre partenerii de proiect de la ARPM Bacau, conducerea gradinitei LIZUCA, prof. Moraru Petronela si initiatoarea concursului, prof. Matei Roxana.

Activitatile educative din cadrul saptamanii "Scoala Altfel", continua conform calendarului propus si afisat pe www.gradinitalizuca.blogspot.com, cu vizite tematice la muzeu,fabrica de paine, croitoria ansamblului "Busuiocul", Vivariu, teatru si Observatorul Astronomic Bacau. Joi, 5 aprilie, se va derula in gradinita activitatea de incondeire a oualelor de Paste(oua din ipsos cu suport in forma de floare) "Sa incondeiem oua de Paste", sub forma unui concurs pe grupe. Toti copiii vor primi diplome si isi vor expune lucrarea in cadrul expozitiei organizate in gradinita.

Toate activitatile din cadrul saptamanii dedicate "Scolii Altfel" au fost initiate si coordonate de catre comisia pentru activitati educative din gradinita: prof. Moraru Petronela, prof. Dima Adriana, prof. Nasturas Noemi si prof. Maria Magdalena Tamas, alaturi de cadrele didactice din gradinita: educ. Adam Oana, educ. Elena Rauta, prof. Roxana Matei, educ. Constanta Ciuburciu, educ. Daviduta Lina, educ. Irina Macsim, prof. Chelmus Elena, educ. Iosub Alexandra,  educ. Diaconu Ioana, care au organizat prompt si cu deosebita responsabilitate si profesionalism actiunile extracurriculare de la grupele de copii pe care le manageriaza.



Niciun comentariu: