duminică, 31 mai 2009

GRADINITA LIZUCA REPREZENTATA CU MANDRIE LA FESTIVALUL "ASCHIUTA"
DUMINICA, 31 MAI, A AVUT LOC PRESELECTIA JUDETEANA A FESTIVALULUI NATIONAL DE MUZICA USOARA PENTRU COPII "ASCHIUTA" LA CARE AU PARTICIPAT SI COPII TALENTATI DIN GRADINITA NOASTRA CARE AU REUSIT SA REPREZINTE CU BRIO UNITATEA NOASTRA DE INVATAMANT.
LE MULTUMIM PENTRU DEOSEBITA INTERPRETARE SI LE DORIM MULT SUCCES PE VIITOR, SI DE CE NU, SA AJUNGA DIN MICI STELUTE ALE MUZICII USOARE, ADEVARATE VEDETE.

miercuri, 20 mai 2009

ZIUA PORTILOR DESCHISE LA SCOALA AL. I. CUZA BACAUMIERCURI, 20 MAI 2009, COPII GRUPELOR PREGATITOARE A SI B DE LA GRADINITA NOASTRA, INSOTITI DE DOMANELE EDUCATOARE CHELMUS ELENA, IOSUB ALEXANDRA, CONSTANTA CIUBURCIU, LINA DAVIDUTA SI DOAMNA DIRECTOR MORARU PETRONELA, AU VIZITAT CLASELE A IV- A DE LA SCOALA "AL. I. CUZA" BACAU, IN SCOPUL INITIERII IN TAINELE SCOLII SI A VIITOARELOR DOAMNE INVATAROARE CARE VOR PRELUA STAFETA IN TOAMNA 2009. ASEMENI UNUI SLEFUITOR DE DIAMANTE, DOAMNELE EDUCATOARE AU INCEPUT PROCESUL DE ADUCERE LA SUPRAFATA A ADEVARATEI COMORI CE STA IN FIECARE COPIL, IAR INCEPAND DIN TOAMNA, DOAMNELE INVATATOARE VOR DESCOPERI NOI COMORI CE VOR STRALUCI PESTE ANI.MULTUMIM DOAMNELOR INVATATOARE SI DOAMNELOR DIRECTOARE DE LA SCOALA "AL.I. CUZA " BACAU PENTRU CADRUL FESTIV SI ENTUZIASMUL CU CARE NE-AU PRIMIT SI TOTODATA NE BUCURAM CA AM AVUT PRILEJUL SA NE REINTALNIM CU FOSTII PRESCOLARI AI GRADINITEI "LIZUCA", DEVENITI ACUM ELEVI EMINETI CARE NU NE-AU UITAT SI PE CARE II VOM PASTRA MEREU IN INIMA CA FIIND "COPIII NOSTRI".

MICII ECOLOGISTI AU FACUT CURATENIE IN PARCUL GHERAIESTILUNI, 18 MAI 2009, PARINTII SI COPIII GRUPELOR MIJLOCII A SI B, GRUPEI MARI A SI PREGATITOARE A SI B au desfasurat o actiune de ecologizare- colectare selectiva a gunoaielor in Parcul Gheraiesti Bacau, menita a dezvolta in randul celor mici spiritul si atitudinea ECO de protejare a mediului inconjurator in baza principiului dezvoltarii durabile din cadrul drepturilor omului la un mediu sanatos.
Copiii, "inarmati" cu manusi de unica folosinta, saci menajeri si dorinta de a face curatenie, au fost deosebit de incantati de aceasta activitate in aer liber si deosebit de constiinciosi, deoarece fiecare copil a reusit sa stranga cate un sac cu gunoaie si sa simta satisfactia muncii lor si sa traiasca sentimentul ca au realizat ceva constructiv, respectiv au protejat parcul si natura de mizerie.
Precizam ca aceasta actiune de ecologizare reprezinta etapa practica a proiectului "Ocolul Infinitului Mic Pornind de la Pitic" initiat de Administratia Fondului pentru Mediu si Asociatia Scut Verde Onesti in parteneriat cu Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau si alte 6 Agentii din Regiunea Nord Est, al carui colaborator este si Gradinita Lizuca Bacau.
duminică, 3 mai 2009

SĂ NU UITĂM DE MEŞTEŞUGURILE POPULARE ROMÂNEŞTI


MIERCURI 29 APRILIE ŞI JOI 30 APRILIE 2009, copiii de la Grădiniţa Lizuca au fost invitaţi de către personalul Complexului Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău să participe la o activitate de modelare a lutului- tradiţie populară românească, din cadrul proiectului "Ateliere Pedagogice " desfăşurat în colaborare cu Consiliul Judeţean Bacău. La activităţile de modelare a lutului au participat copiii grupelor pregătitoare "A" împreună cu educ. Elena Chelmuş şi educ. Alexandra Iosub, grupa pregătitoare "B", alături de educ. Lina Daviduţă şi Constanţa Ciuburciu şi grupa mijlocie "B" îndrumată de inst. Maria Magdalena Tamaş şi educ. Nuţu Maia.


Grădiniţa noastră este onorată să participe la astfel de activităţi educative care nu ne permit să uităm tradiţiile şi meşteşugurile noastre strămoşeşti.

vineri, 1 mai 2009

NOUL NUMAR AL REVISTEI GRADINITEI "LIZUCA" BACAU


Va informam ca in luna aprilie 2009 a aparut noul numar al revistei "Calatorii in lumea noastra", realizata de echipa de educatoare a gradinitei "Lizuca". Revista contine jocuri distractive si educative, informatii utile, poezii in limba engleza si romana, activitati educative edesfasurate cu copiii din gradinita noastra, articole de specialitate, noi parteneriate si colaborari.

Revista o puteti procura de la sediul gradinitei "Lizuca" Bacau sau comenzi la tel. 0234.586.750.