luni, 6 aprilie 2009

GRADINITA "LIZUCA" - PARTICIPANTA LA PROGRAMUL INTERNAŢIONAL "HUMAN MY BROTHER"


Astăzi, 6 aprilie 2009, copiii de la grupa mare A, îndrumaţi de educ.Elena Răuţă si inst. Noemi Nasturas au desfăşurat o activitate practica şi gospodareasca de plantat pomi in curtea gradinitei. Ajutati de doamnele educatoare si de parinti, copiii au sadit fiecare cate un pomisor, au retinut din ce specie face parte, i-au dat un nume şi au promis sa il ingrijeasca ca pe un prieten drag.
Actiunea de astăzi face parte din PROGRAMUL INTERNAŢIONAL “HUMAN MY BROTHER” si indeamna copiii, parintii si nu numai sa planteze un arbore, sa il “boteze” ca pe un prieten si sa se fotografieze impreuna.
COLABORATOR AL ASOCIATIEI SCUT VERDE ONESTI SI PARTENER DE PROIECTE EDUCATIVE AL AGENTIEI REGIONALE PENTRU PROTECTIA MEDIULUI BACAU, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT “LIZUCA ” BACAU SE IMPLICA IN ACTIVITATI SI PROGRAME DE ECOLOGIZARE, INFORMEAZA SI ATRAGE COPIII SI PARINTII SA PARTICIPELA ACTIUNUI INTERESANTE SI EDUCATIVE PENTRU PROMOVAREA UNEI ATITUDINI ECO IN RANDUL GENERATIEI VIITOARE, AVAND LA BAZA PRINCIPIUL DE DEZVOLTARE DURABILA AL DREPTULUI FUNDAMENTAL AL OMULUI L A UN MEDIU SANATOS.

sâmbătă, 4 aprilie 2009

NOI PRIETENI AI GRĂDINIŢEI "LIZUCA"

Iată că organizarea concursului de fotografie "Judeţul nostru cel frumos" nu a reuşit doar să arate copiilor frumuseţile ţării noastre ci să şi deschidă porţi ale prieteniei între grădiniţe, cadre didactice şi copii.
Astăzi, 4 aprilie 2009, copiii şi cadrele didactice de la Grădiniţa din comuna Dagâţa, jud. Iaşi, ne-au vizitat oraşul şi expoziţia concurs "Judeţul nostru cel frumos" la care au trimis fotografii. Încet, încet, ne-am împrietenit, am schimbat impresii şi ne-am despărţit cu promisiunea de a colabora pe viitor în activitatea noastră educativă şi de a ne vizita reciproc.
Acesta a fost începutul unei frumoase şi durabile colaborări care sperăm că se va materializa în anul şcolar 2009-2010 prin relizarea unui parteneriat între Grădiniţa "Lizuca" Bacău şi Grădiniţa din com. Dagâţa Iaşi, care va include acţiuni comune cu copiii din ambele instituţii şcolare.